FINANCIEEL RENDEMENT OP LANGE TERMIJN

RACE is een uniek Nederlands platform opgericht in 2020 om te stimuleren en te investeren of mee te investeren in vergroeningsprojecten. Het model is ook internationaal inzetbaar.

Onze investeringen financieren innovatieve vergroeningsprojecten waarbij bewezen technologie├źn, producten en diensten worden ingezet die de wereld stapsgewijs:

- met minder energie laten draaien, minder grondstoffen gebruiken, producten en materialen aan het einde van hun levensduur hergebruiken,

- emissies absorberen en verminderen en waterafvoer en overstromingen verminderen

- en bijdragen aan een circulaire economie.

Producten, productlijnen en materialen die, gevalideerd, optimaal bijdragen, krijgen het goedkeuringslabel van RACE Green City System-goedkeuring. We streven naar superieure milieuvoordelen met financieel rendement op de lange termijn en kostenverlaging voor particulier en publiek.

In overeenstemming met zijn ANBI-status zal RACE Green City Fund ten minste 90% van zijn ontvangen middelen investeren in vergroeningsprojecten en de milieuvoordelen teruggeven aan zijn investeerders.

Zo biedt RGCF publieke en private entiteiten een platform om CO2-neutraal te worden en NOx, SO en PM te verlagen tot gezonde normen. Op basis van berekende, geverifieerde en gevalideerde emissiereducties zullen investeringsentiteiten CE Green City CO2-certificaten ontvangen om hun CO2-voetafdruk en indien van toepassing belastingen te compenseren.

FINANCIEEL RENDEMENT OP LANGE TERMIJN