Project

Kasteel Huys ter Horst

Ontwerp en plan “Kasteel Huys ter Horst “ gemeente Horst aan de Maas. Samen met maatschappelijk financieren zijn we in voorfase plan tot realisatie. Een uniek project waar we trots op zijn er aan mee te mogen werken

Kasteel Huys ter Horst mag dan een rijke historie hebben, haar toekomst is zeker interessant en fascinerend. De instandhouding van een monumentale ruïne kost geld en levert niets op.
Stichting Kasteel Huys ter Horst staat voor de uitdaging om haar monument te ontwikkelen tot een functioneel en zichzelf financieel bedruipend bouwwerk.Maar bovenal wil ze het gebouw en de verhalen over de geschiedenis van Horst bewaren en op een aantrekkelijke manier toegankelijk maken voor het publiek.

Multimedia kasteel

Om de overblijfselen van het historische kasteel Huys ter Horst voor de toekomst te beschermen tegen de invloeden van weer en wind, wil de stichting een zwevend Multi Media kasteel op 1,5 meter boven de oude kelderruïnes bouwen.
De zaal van 16×16 m opdeelbaar in 4 kwarten  van 8×8 m waarop 4 kleinere groepen een activiteit kunnen beoefenen al dan niet interactief met multimedia. De ingebouwde interactieve elektronica zal gebruikt worden voor educatieve doeleinden en/of een uiteenzetting van de historie van het kasteel in al haar facetten door middel van attractieve interacties waarbij beelden van het kasteel en haar historie afgewisseld worden met spelachtige situaties, waardoor de historische kost voor de bezoeker toegankelijker gemaakt worden.

Natuurlijk wordt de buitenschil en daken voorzien van groene daken en gevels om zo het geheel op te laten gaan in de omgeving en natuur.