Project

Interpolis Groene Daken

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen. Een groen dak is zo’n oplossing. Het helpt schade verminderen of voorkomen én is ook nog eens duurzaam. 

Daarbij zorgt een groen dak voor betere isolatie van je pand, gaat je dak tot 2 keer langer mee en het levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit in de omgeving. Zo zorg je er dus ook mee voor morgen. Samen met onze partners gaan we voor minder grijs en meer groen op Nederlandse daken.

30 euro
Aanleg groen dak vanaf €30,- excl. btw per vierkante meter

4 graden Celcius
Tot 4 graden Celsius koeler onder een groen dak

40 tot 50 jaar
Verlengt de levensduur van je dak dankzij bescherming tegen UV-straling

Duurzame woon- en werkomgeving

Een standaard groen dak bestaat uit sedumplantjes; een sterk vetplantje dat onderhoudsarm is en goed tegen droogte en extreem vocht kan. Bedrijven kunnen daarnaast ook kiezen voor een daktuin, met intensieve begroeiing. Dankzij een groen dak bespaar je kosten.

Het dak op je woning of bedrijfspand gaat namelijk tot 2x langer mee als het groen is. Daarnaast bespaar je op stookkosten, omdat een groen dak isolerend werkt. En het verbetert het woon- en werkklimaat, omdat een groen dak in de zomer verkoeling geeft.

Ook past een groen dak perfect in de MVO-strategie van een bedrijf. Een groen dak vangt veel water op en ontlast zo het riool. Daarnaast zorgen de sedumplantjes voor meer biodiversiteit, een lagere CO2-uitstoot, een lagere omgevingstemperatuur en dempen ze het omgevingsgeluid.

Heb jij interesse in een groen dak? Neem dan contact op.